Παρακολούθηση Κουκάκη: Επιστολή – κόλαφος επτά διεθνών ενώσεων στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρακολούθηση Κουκάκη: Επιστολή – κόλαφος επτά διεθνών ενώσεων στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Επτά διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις απέστειλαν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους απέστειλαν επτά διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία τους για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Οι αποδέκτες της επιστολής, εκτός από τον Πρωθυπουργό, είναι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάας, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριών Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέω ν.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλύψει το Inside Story και το Reporters United, το τηλέφωνο του δημοσιογράφου του οικονομικού ρεπορτάζ παρακολουθείτο ακόμη και από την ΕΥΠ επί σειρά μηνών. Αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ισχυριστεί ότι ο τον ρεπόρτερ παρακολουθούσε ιδιώτης, ισχυρισμός όμως που κατέπεσε από τις αποκαλύψεις οι οποίες έβαλαν στο κάδρο της ΕΥΠ.

Επίσης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν, η κυβέρνηση προχώρησε σε αλλαγή του νομικού πλαισίου που πλέον δεν προβλέπει την ενημέρωση του ατόμου που παρακολουθείται από την ΕΥΠ ούτε μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ο δημοσιογράφος αρχικά φέρεται να παρακολουθείται από το Predator, λογισμικό παρακολούθησης εταιρίας που εδρεύει στη Βόρεια Μακεδονία.

Η επιστολή εδώ στα αγγλικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα