Το παράπονο της 90χρονης που συνελήφθη επειδή πουλούσε πλεκτές παντόφλες

Το παράπονο της 90χρονης που συνελήφθη επειδή πουλούσε πλεκτές παντόφλες

Η κόρη της Σουζάνας Ηλιάδου, η Τζούντι, μίλησε για τη μητέρα της, ενώ μετέφρασε τα λόγια της γιατί η ίδια δεν γνωρίζει ελληνικά. Αναφέρθηκε στην περιπέτειά της στο αστυνομικό τμήμα, στην καταγωγή της και στη "συγγνώμη" που θέλει να πει.

Για την περιπέτειά της μίλησε η 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου, που συνελήφθη πριν από μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη, επειδή πουλούσε παράνομα πλεκτές παντόφλες (τερλίκια) στη λαϊκή.

Η υπόθεση της 90χρονης, ειδικά μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο αστυνομικό τμήμα, προκάλεσε σάλο και, μάλιστα, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ, τελικά αυτό θα καταστεί ανενεργό επ’ αόριστω και έτσι δεν θα χρειαστεί να το πληρώσει.

Η κόρη της, Τζούντι, μίλησε για τη μητέρα της, για το πόσο ταλαιπωρημένος άνθρωπος είναι και για την περιπέτειά της στο αστυνομικό τμήμα, που πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ δήλωσε περήφανη που έχει ελληνικές ρίζες και ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της μητέρας της.

“Δεν έχουν σύνταξη η μητέρα μου κι ο πατέρας μου, πρώτα έδωσαν για δύο χρόνια και μετά απευθείας σταμάτησαν. από το 2011. Τα αδέρφια μου στέλνουν χρήματα από την Αγία Πετρούπολη. Είμαστε ποντιακής καταγωγής, έχουμε ελληνικές ρίζες. Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Έλληνες, αγαπάμε πάρα πολύ την Ελλάδα μας και δόξα τω Θεώ ήρθαμε όλοι εδώ στην πατρίδα”, ανέφερε η κόρη της.

Για το πώς έμαθε για τη σύλληψη της μαμάς της, είπε: “Με ειδοποίησε μια γυναίκα. Αληθεύει ότι δεν την άφησαν να πάει ούτε στην τουαλέτα, μέχρι να έρθει γυναίκα αστυνομικός. Η μάνα μου έχει περάσει δύο μικρά εγκεφαλικά, δεν λειτουργούν και τα χέρια της πολύ καλά. Βασικά αυτά που είδατε. Καταλαβαίνω ότι έκαναν τη δουλειά τους.”

Επίσης, μετέφρασε τα λόγια της μητέρας της, που δεν ξέρει ελληνικά: “Δύο φορές μόνο πήγα γιατί είχε κρύο και φοβόμουν και τη δεύτερη έτυχε αυτό. Εγώ είμαι Ελληνίδα και καθαρή Ελληνίδα και κάθε μέρα πάω στην εκκλησία και κάνω τον σταυρό μου. Ευχαριστώ τους Έλληνες. Με συγχωρείτε, δεν μπορώ να μείνω χωρίς να κάνω τίποτα και πλέκω αυτά τα τερλίκια. Συγγνώμη, δεν μπορώ απλώς να κοιμάμαι και να κάθομαι.”

Να ευχαριστήσω όλη την Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ”, συμπλήρωσε η κόρη της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα