Self test: Παρατείνεται η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία για Ιούλιο και Αύγουστο

Self test: Παρατείνεται η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία για Ιούλιο και Αύγουστο
Διανομή self test Eurokinissi

"Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό" ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ.

Ανακοινώθηκε η τελική απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς, η διάθεσή τους συνεχίζεται για τους επόμενους δύο μήνες.

Η ανακοίνωση:

“Με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με Κοινωνική Ευαισθησία το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 11 υπερ, 3 κατά και 1 λευκό, αποφάσισε τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των Self Tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (7 και 8 ).

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.

Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς”.

Στο θέμα της διάθεσης των self-tests αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Όπως είπε “η κυκλοφορία του ιού συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Παρατείνουμε για τον σκοπό αυτό τη δωρεάν διάθεση των self-tests σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού”, είπε.

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης διάθεσης των self-tests από τα φαρμακεία, επισήμανε πως η κυβέρνηση περίμενε την τελική απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως εξήγησε, όπου υπάρξει πρόβλημα με αντιδράσεις φαρμακοποιών, όπως για παράδειγμα τώρα στην Αχαΐα, τα tests θα διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ. Αναμένουμε να λυθεί το θέμα και στην Αττική, είπε η κ. Πελώνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα