"Παρέλαση" διαμαρτυρίας στις Σκουριές

"Παρέλαση" διαμαρτυρίας στις Σκουριές

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αυτοκινητοπορεία μέχρι το όρος Κάκκαβος πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές

Τη δική τους ξεχωριστή παρέλαση έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης (25/03) κάτοικοι της Χαλκιδικής, συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και στη Μεγάλη Παναγία και πραγματοποιώντας αυτοκινητοπορεία μέχρι το όρος Κάκκαβος.

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών "μετά την πρώτη αναίτια και άνανδρη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε ειρηνικούς διαδηλωτές όλων των ηλικιών στο Χοντρό Δέντρο. Δεν ξεχνάμε, δεν φοβόμαστε. Ανεβαίνουμε στον Κάκκαβο και δηλώνουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να προστατεύσουμε το βουνό, το δάσος, τα νερά και τις ζωές μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι οργανωτές.

Οι διαδηλωτές άφησαν τα οχήματα τους περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και συνέχισαν πεζοί μέχρι τα μπλόκα της αστυνομίας, έξω από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης, όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας. Αφού παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα, αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network