Παρέμβαση εισαγγελέα για περιστατικό δηλητηρίασης νηπίων σε Δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό

Πάνω από 85 βρέφη και νήπια τρικαλινών εργαζομένων που φιλοξενούνται στο βρεφονηπιακό σταθμό των Τρικάλων έμειναν χωρίς «στέγη» εξαιτίας της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τους εργαζομένους του ΟΕΕ και πολιτικούς φορείς έχουν «χτυπήσει» το καμπανάκι του κινδύνου για τα επικείμενα προβλήματα που θα προκαλέσει η κατάργηση του βρεφονηπιακού σταθμού σε σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.
Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαντάζει καθώς ο βρεφονηπιακός σταθμός του Οργανισμού λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια και φιλοξενεί παιδιά από την βρεφική έως την προσχολική ηλικία, ένα φάσμα ηλικιών που οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν εξυπηρετούν. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός που δημιουργήθηκε από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή στα παιδιά που φιλοξενούνται ηλικίας 7 μηνών έως 5 χρονών με ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. 
Και ενώ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της ελληνικής οικογένειας οι γονείς αφήνουν κακήν κακώς τους ιδιωτικούς σταθμούς και προσανατολίζονται στους οικονομικότερους δημοτικούς σταθμούς, όπου επικρατεί τοβ¦ αδιαχώρητο, τα 85 παιδιά από τις εγκαταστάσεις του ΟΕΕ θα βρεθούν σε μια ατέρμονη λίστα ονομάτων για μια θέση κάπου κάποτε σε κάποιον από τους άλλους δημοτικούς σταθμούς.
Ήδη οι γονείς βρίσκονται ένα βήμα από το γκρεμό, τόσο λόγω της ανεργίας και της ανέχειας, όσο και της ανησυχίας για το μέλλον των παιδιών τους και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. 
Οι εργαζόμενοι από την Δευτέρα βρίσκονται σε απεργία διαρκείας. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Εισαγγελική έρευνα για περιστατικό κατανάλωσης δηλητηρίου από 8 νήπια σε Δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με περιστατικό κατανάλωσης δηλητηρίου από 8 νήπια σε δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό.

Με εισαγγελική εντολή θα διενεργηθεί έρευνα για την υπόθεση που σύμφωνα με το δημοσίευμα αφορά την διακινδύνευση της ζωής και της υγείας 8 νηπίων που κατανάλωσαν δηλητήριο προοριζόμενο για ποντίκια, στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Παλαιάς Φώκαιας Αττικής.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να εντοπιστούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων.

SHARE:

24Media Network