Πάσχα: Σούβλισμα σε ταράτσες και παραλίες

Πάσχα: Σούβλισμα σε ταράτσες και παραλίες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ (MOTIONTEAM/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ) Eurokinissi

Στην πόλη γιόρτασαν το Πάσχα οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων ψήνοντας σε ταράτσες, αυλές, μπαλκόνια, πεζοδρόμια, ακόμα και παραλίες, καθώς δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την εξοχή.

Οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από την πανδημία και τίμησαν το Πάσχα μαζί με όλα του τα έθιμα, σουβλίζοντας αρνί σε μπαλκόνια, ταράτσες, πεζοδρόμια, ακόμα και σε παραλίες, προκειμένου να μην χαθεί το παραδοσιακό τραπέζι.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των πόλεων δεν μπορούσαν να επισκεφτούν την εξοχή λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, έτσι Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στις ταράτσες με όλα τα απαραίτητα εφόδια και την παρέα τους, για να τιμήσουν, έστω και διαφορετικά, το Πάσχα. Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που δεν δίστασαν να κάνουν Πάσχα ακόμα και σε παραλία.

Πάσχα σε ταράτσα Eurokinissi

Σύμφωνα με τα μέτρα που είναι σε ισχύ, μόνο για την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης 9 ατόμων σε εσωτερικό χώρο, από 2 οικογένειες και έως 12 ατόμων σε υπαίθριο χώρο, ώστε να γιορτάσουν όλοι μαζί το Πάσχα.

Πάσχα στην Αθήνα Eurokinissi


Πάσχα στην Αθήνα Eurokinissi


Η μετακίνηση στο παραδοσιακό τραπέζι γίνεται με την αποστολή μηνύματος με αριθμό 6 στο 13033, ενώ συστήνεται και η διενέργεια self test, πριν την συγκέντρωση.

Πάσχα στην Αθήνα Eurokinissi

Πάσχα στην Αθήνα Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, επανακαθορίζεται από τις 23:00.

Πάσχα στην Αθήνα Eurokinissi

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα