Πάσχα στην Κέρκυρα: Απίστευτος συνωστισμός για το έθιμο των Μπότηδων

Πάσχα στην Κέρκυρα: Απίστευτος συνωστισμός για το έθιμο των Μπότηδων

Πλήθος κόσμου συνωστίστηκε για να παρακολουθήσει το χαρακτηριστικό έθιμο. Δείτε βίντεο από το σπάσιμο των "μπότηδων".

Απίστευτος συνωστισμός δημιουργήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο κέντρο της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας για το χαρακτηριστικό έθιμο του νησιού, με το σπάσιμο των “μπότηδων”.

Οι “μπότηδες” έπεσαν από τα μπαλκόνια όπως παραδοσιακά γίνεται μετά την τη συγκεκριμένη μέρα στο νησί, με χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν το έθιμο.

Οι «μπότηδες» είναι μεγάλα ή μικρά κεραμικά, βαμμένα κατακκόκινα δοχεία, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι, που είναι δεμένα με κόκκινες κορδέλες.

Σκοπός τους είναι να πέσουν στο έδαφος και να γίνουν χίλια κομμάτια, αυτά τα κομματάκια θα πάρουν πολλοί στο σπίτι τους για να τα κρατήσουν ως φυλακτό ή καλοτυχία.

Κατά τη διεξαγωγή του εθίμου ακούγονται κανονιοβολισμοί από το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας, ενώ όλοι ανταλλάσσουν πασχαλιάτικες ευχές.

Νωρίτερα, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Κέρκυρα «σείστηκε» από ένα «μεγάλο σεισμό», καθώς στις 6.00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων, αναβίωσε το έθιμο του τεχνητού σεισμού που προκαλείται με θόρυβο, από το κούνημα όλων των εικόνων και των καντηλιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα