Πατέρας Λίβυος για την επίθεση στον μικρό Αμίρ: Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου

Πατέρας Λίβυος για την επίθεση στον μικρό Αμίρ: Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου

"Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι χέρι, γιατί τους χωρίζει ένας σταυρός". Ο πατέρας Λίβυος δίνει και πάλι το παράδειγμα

Ο ιερέας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ή αλλιώς πατέρας Λίβυος, ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος.

Ο ίδιος, έχει γίνει γνωστός ως ο “εναλλακτικός ιερέας”. Χρησιμοποιώντας τη σελίδα του στο Facebook και εκφράζοντας μηνύματα προοδευτικά, αναδεικνύει τον πραγματικό ανθρωπισμό που πρέπει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία μας συνολικά.

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, έδινε συγχαρητήρια στον γιο του επειδή, όπως έγραφε, “δεν πέρασε πουθενά”. “Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες”, δήλωνε τότε ο πατέρας Λίβυος, σε μια ανάρτηση που έγινε viral στο ελληνικό διαδίκτυο. “Ένα πράγμα είναι λυτρωτικό να καταλάβουμε οτι όλα είναι δρόμος. Και δεν υπάρχουν καλά και κακά γεγονότα στην ζωή μας, όμορφα και άσχημα, ιερά και βέβηλα, αμαρτωλά και ενάρετα, τα πάντα είναι μαθήματα που μας μαθαίνουν τον δρόμο και την τέχνη της ύπαρξης….”, συμπλήρωνε.

Σήμερα, μια μέρα μετά τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του μικρού Αμίρ και της οικογένειας του στη Δάφνη, ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος επανέρχεται με ένα νέο μικρό του κείμενο, που δίνει και πάλι το παράδειγμα. Χαρακτηριστικά, γράφει:

“Φρόντισε να ξυρίζεις συχνά το “μουστάκι” του φασίστα που φυτρώνει μέσα σου. Να πλένεις την κουκούλα του ρουφιάνου που διψά να στείλει την ζωή στο απόσπασμα. Κρύψε τις πέτρες που κουβαλάς στις τσέπες σου, γιατί βαραίνουν την ψυχή σου. Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου, το φοβισμένο αυτό ανθρωπάκι που δεν αντέχει το διαφορετικό γιατί τρέμει τον εαυτό του. Και μάθε επιτέλους ότι Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι χέρι, γιατί τους χωρίζει ένας σταυρός. Ο ένας σταυρώθηκε, ο άλλος σταυρώνει….”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα