Πάτρα: Απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο ο γιατρός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βρέφος

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα EUROKINISSI

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον γιατρό που κατηγορείται για ασέλγεια σε βρέφος. Η εντολή του Θάνου Πλεύρη.

Για την υπόθεση με τον γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας σε βάρος του οποίου υπάρχουν κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του, όταν ήταν βρέφος, ζήτησε να ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του.

ADVERTISING

Από την ενημέρωση του υπουργού προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από δυο χρόνια και έγινε γνωστό μέσα από την καταγγελία που έκανε η πρώην σύζυγος του γιατρού. Από το περιστατικό φαίνεται να υπάρχει οπτιοακουστικό υλικό.

Στο βίντεο δεν φαίνεται κάποια πράξη σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η καταγγέλλουσα και το περιβάλλον της έχουν «ερμηνεύσει» τις καταγεγραμμένες κινήσεις του γνωστού γιατρού ως «ασελγείς». Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, ο Σύλλογος θεώρησε ότι πρώτα θα πρέπει να τελεσιδικήσει και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τις καταγγελίες το Πειθαρχικό του. «Δεν υπάρχει καμία άλλη κατηγορία σε βάρος του, εκτός από αυτή της πρώην συζύγου» τόνισε η κυρία Μαστοράκου.

Ο γιατρός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως όλα αυτά είναι ψευδή και συκοφαντικά.

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου Ρίου παρέπεμψε τον φάκελο της υπόθεσης στο Υπουργείο Υγείας.

Η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδική κακοποίηση, Θανάσης Πλεύρης
SHARE:

24Media Network