Πάτρα: Δωρεά οργάνων για τον εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο γιο τους αποφάσισαν οι γονείς του

Πάτρα: Δωρεά οργάνων για τον εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο γιο τους αποφάσισαν οι γονείς του
Άποψη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Eurokinissi

Ο 12χρονος που έπεσε από ύψος 10 μέτρων σε ακάλυπτο στη Γαστούνη Ηλείας, διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός. Οι γονείς του εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει δωρεά των οργάνων του, έτσι ώστε να σώσουν άλλες ζωές.

Ανείπωτος ο πόνος για την οικογένεια του 12χρονου, που έπεσε από ύψος 10 μέτρων στη Γαστούνη Ηλείας την περασμένη Κυριακή, αφού διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Ο 12χρονος όλες αυτές τις μέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το AchaiaNews.gr, το παιδί χειρουργήθηκε στο κεφάλι την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς του ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Οι γονείς του 12χρονου εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει δωρεά των οργάνων του παιδιού τους, έτσι ώστε να σώσουν άλλες ζωές, κάνοντας τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο της ψυχής τους.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το βράδυ.

Το παιδί βρισκόταν σε ακάλυπτο χώρο του σπιτιού του στη Γαστούνη και φέρεται να πάτησε πάνω σε πλεξιγκλάς, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Σημειώνεται πως ο 12χρονος ήταν πανελλήνιος πρωταθλητής στο καράτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα