Πάτρα – Θάνατος Ίριδας: “Τα στοιχεία δείχνουν ανθρωποκτονία” λένε οι ιατροδικαστές

Πάτρα – Θάνατος Ίριδας: “Τα στοιχεία δείχνουν ανθρωποκτονία” λένε οι ιατροδικαστές
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό sooc

Ανθρωποκτονία "βλεπουν" πίσω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας οι ιατροδικαστές. Τι έδειξε το πανάκι του βρέφους. Νέες πληροφορίες πιθανώς ρίχνουν φως στην πορεία της κεταμίνης.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τις αρχές να εστιάζουν στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στην εκτίμηση ότι οι θάνατοι των δύο κοριτσιών αποτελούν ανθρωποκτονίες προχώρησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μιλώντας στο MEGA. Σχετικά με το πανάκι του βρέφους, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι το υγρό που έχει εντοπιστεί υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, το υγρό που έχει εντοπιστεί στο πανάκι του βρέφους υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα που συνδέεται με την αναπνευστική λειτουργία και θα μπορούσε να προκληθεί από ασφυκτικό θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας και της Μαλένας υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα στοιχεία «δείχνουν» ανθρωποκτονίες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα και το ενδεχόμενο «ιατρικής αμέλειας», την οποία επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Αλεξάνδρου επί της ουσίας απέρριψε το ενδεχόμενο λόγω της ποσότητας της ουσίας. Όπως είπε, μια τέτοια ποσότητα θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί σε κοντινή χρονική περίοδο με τον θάνατο του παιδιού και θα έπρεπε να συνδέεται με κάποιου είδους ενέργεια που σχετίζεται με την ουσία, όπως για λόγους αναισθησίας ή μεγάλου πόνου.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», υπογράμμισε τέλος.

Ιατροδικαστής Λέων: “Πλήρης βεβαιότητα ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας Γρηγόρης Λέων σημείωσε και αυτός ότι ο «ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για την Ίριδα».

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί (την Ίριδα) αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, νομίζω ότι υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων «δεν υπάρχουν περιθώρια για να βάλουμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης, Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ. «Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις «κουμπώνουν» στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις». Υπάρχουν αντιφάσεις σε όσες λένε, είπε.

Η πορεία της κεταμίνης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχει ένα πρόσωπο «κλειδί» στο στενό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο φέρεται να της προμήθευσε την κεταμίνη. Την ίδια ώρα, οι έρευνες επικεντρώνονταν στις αναζητήσεις της 33χρονης μητέρας στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονταν στις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο Google, όπου εκεί φέρεται η μητέρα των παιδιών να αναζητούσε την κεταμίνη.

Βέβαια, το γεγονός ότι μπορεί να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από συγγενικό της πρόσωπο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να την αναζητούσε στο ίντερνετ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις παρενέργειες της εν λόγω ουσίας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πρώτο επισκεπτήριο στις φυλακές

Με καθαρά ρούχα και αντικείμενα που τους είχε ζητήσει η 33χρονη επισκέφτηκαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου η μητέρα, η αδερφή και ο πατριός της στον Κορυδαλλό.

Της έδωσαν χρήματα, κανόνισαν ώστε να μπει στο κελί της τηλεόραση και άνοιξαν κουβέντα για τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως για τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη, που έκανε στροφή 180 μοιρών.

Κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου η 33χρονη επανέλαβε πως είναι αθώα και κάλεσε τους συγγενείς της να δώσουν μάχη, ώστε η ίδια όπως είπε να δικαιωθεί και σύντομα να αποφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα