Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Το μυστήριο με τον απινιδωτή

Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Το μυστήριο με τον απινιδωτή
Τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα Facebook

Εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι καταθέσεις, γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα. Τα αναπάντητα ερωτηματικά.

Ανοίγει εντός της εβδομάδας η αυλαία των καταθέσεων στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν για τα ευρήματά τους για τους τρεις θανάτους μέσα σε 32 μήνες.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναμένουν μέσα στο επόμενο 20ημερο τα κρίσιμα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σεβασμό στην οικογένεια ζητά η ιατροδικαστής Τσιόλα

“Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά (Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές), οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους Προέδρων- Αντιπροέδρων- Γραμματέων κ.ο.κ, μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης” τόνισε, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα.

“Επειδή κάποιοι συνάδελφοι που ήταν θεράποντες ιατροί των παιδιών, δεν ήθελαν να μιλήσουν, τοποθετήθηκα εγώ. Το ερωτηματικό που πλανάται είναι γιατί είναι ασαφής η αιτία θανάτου των παιδιών” τόνισε από πλευράς της η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των επιστημόνων που σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά και την εξέταση όλων των ιατρικών φακέλων και πορισμάτων για τα τρία αγγελούδια, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και οι γονείς τους, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση με τους δικηγόρους που έχουν ορίσει, προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας και η “παρέμβαση” στον απινιδωτή

Νέα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ήρθαν την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο απινιδωτής της 9χρονης Τζωρτζίνας έχει δεχτεί εξωτερική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το Mega, οι online καταγραφές απινιδωτή και βηματοδότη είχαν τοποθετηθεί προ μηνών στο Ωνάσειο στο μικρό κορίτσι, προκειμένου να διερευνηθεί αν παρουσιάζουν τις καρδιακές αρρυθμίες ή άλλα προβλήματα που να εξηγούν τις ανακοπές που πάθαινε ενώ ήταν μόνη στον θάλαμο των νοσοκομείων.

Οι καταγραφές δεν έδειχναν οποιοδήποτε πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί για την περίπτωση αρρυθμίας, δεν είχε ενεργοποιηθεί. Όμως, από το online σύστημα παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο παίδων.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά επειδή το άτυχο κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία πριν αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Οι γιατροί λένε ότι αυτή η βραδυκαρδία με τη φονική βλάβη στο μυοκάρδιο που προκύπτει από την ενεργοποίηση του βηματοδότη δεν μπορεί να προκληθεί σε καμία περίπτωση από παθολογικό αίτιο και εξηγείται μόνο με εξωτερική παρέμβαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα