Πειραιάς: Σε… πολυκατοικία στεγάζεται το σχολείο από το οποίο κατέρρευσε η μετόπη – Ήταν πιασμένη με καρφιά

Πειραιάς: Σε… πολυκατοικία στεγάζεται το σχολείο από το οποίο κατέρρευσε η μετόπη – Ήταν πιασμένη με καρφιά
alfavita

Χωρίς την κατάλληλη συντήρηση είχε παραμείνει το κτίριο (πολυκατοικία) το οποίο στεγάζει το 13ο ΓΕΛ του Πειραιά. Απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Την επιτακτική ανάγκη του εκσυγχρονισμού των σχολικών δομών έφερε την Τρίτη το περιστατικό με την κατάρρευση μέρους της μετόπης από το 13ο ΓΕΛ του Πειραιά.

Το εν λόγω σχολείο, που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, στεγάζεται σε παλιά πολυκατοικία η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, δεν είναι άψογα συντηρημένη.

Αντιθέτως, το παλιό, έτσι και αλλιώς, κτίριο χρειάζεται αρκετή δουλειά την οποία δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου μετά από κλήση που έλαβε από το Δήμο του Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέρος της μετόπης που κατέρρευσε ήταν πιασμένο με… καρφιά, γεγονός που καταδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οίκημα.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά ενημέρωσε την Τετάρτη σχετικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και έδωσε εντολή για τον αποκλεισμό του χώρου μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά.

Εν έτει 2023 πάντως η ελληνική πολιτεία όχι μόνο δεν φροντίζει για ένα μαζικό πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων αλλά αδυνατεί να επιτηρήσει και τη συντήρηση αυτών που επινοικιάζει από ιδιώτες….

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα