Πέραμα: Νέα επεισόδια για τον θάνατο του 18χρονου

Πέραμα: Νέα επεισόδια για τον θάνατο του 18χρονου
Επεισόδια στην Αχαΐα thebest.gr

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις από ομάδες Ρομά με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα. Νέα συγκέντρωση στα Μέγαρα.

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα περιοχές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας “καίγονται”, με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Ρομά τη νύχτα της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Ομάδα Ρομά πραγματοποίησε συγκέντρωση στην περιοχή των Μεγάρων, καίγοντας λάστιχα και πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος του 39ου χλμ. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό.

Το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ομάδα εβδομήντα περίπου Ρομά από την Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα από τα Σαγέϊκα, έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα και άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα, καίγοντας λάστιχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νεαρό που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών.

Λόγω των επεισοδίων, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου έχει διακοπεί και η αστυνομία κάνει εκτροπή οχημάτων στις διασταυρώσεις Αλισσού, Ράχης και Λάππα.

Ένταση όμως επικράτησε νωρίτερα την Τετάρτη και στην Περιφερειακή Αιγάλεω στο ύψος του Ασπροπύργου, καθώς ομάδες Ρομά έκλεισαν τον δρόμο βάζοντας φωτιές σε κάδους με τις δυνάμεις της αστυνομίας να είναι ισχυρές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στο Άλσος του Αιγάλεω από περίπου 400 άτομα, αντιεξουσιαστές και μέλη διάφορων συλλογικοτήτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version