Βαρδακαστάνης για μέρισμα: Περιοριστικό το ηλικιακό όριο για τα ΑΜΕΑ

Βαρδακαστάνης για μέρισμα: Περιοριστικό το ηλικιακό όριο για τα ΑΜΕΑ
Πορεία διαμαρτυρίας από την ΕΣΑΜΕΑ, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Eurokinissi

Τη διαφωνία του για τον ηλικιακό περιορισμό στους δικαιούχους ΑΜΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Σαφώς αντίθετο ως προς τον ηλικιακό περιορισμό των δικαιούχων ΑΜΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα είναι η Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Οπως τόνισε στο News24/7 ο πρόεδρός της Ιωάννης Βαρδακαστάνης, η πολιτική, ως προς αυτό, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι περιοριστική και να αφορούν άτομα μέχρι 24 ετών.

“Το μέτρο γενικά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει το όριο ηλικίας. Είχαμε, άλλωστε, στείλει επιστολή στον Υπουργό από την προηγούμενη εβδομάδα και τον είχαμε ενημερώσει για τις απόψεις μας” συμπλήρωσε σχετικά.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βαρδακαστάνης. Eurokinissi

“Σωστά αφορά τα άτομα με αναπηρία μεγαλύτερη του 67% αλλά το ηλικιακό όριο περιορίζει πολύ. Εννοείται ότι θα βγάλουμε εκ νέου ανακοίνωση για να εκφράσουμε την άποψή μας. Δεν πτοούμαστε, έχουμε να δώσουμε λογαριασμό μονάχα στον κόσμο μας που μας εμπιστεύεται” κατέληξε.

Προσώρας, δεν υπάρχει πάντως σκέψη για κινητοποιήσεις ή για άλλη πιο δυναμική μορφή αντίδρασης. Περισσότερα αναμένονται μετά την επιστροφή του κ. Βαρδακαστάνη από το εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα