Περιστατικά με ουρές πιστών σε προαύλια εκκλησιών - Συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες λόγω κορονοϊού
Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες λόγω κορονοϊού EUROKINISSI

Σε αρκετές περιπτώσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και επαρχία έχουν παρατηρηθεί ουρές πιστών που παρά τις απαγορεύσεις συγκεντρώθηκαν για να προσκυνήσουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται από το πρωί έως και το απόγευμα σε διάφορους Ιερούς Ναούς στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία, πιστοί να συγκεντρώνονται στα προαύλια για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο και να ανάψουν ένα κερί.

Λειτουργίες με παρουσία πιστών δεν έχουν παρατηρηθεί πέρα από ουρές για προσκύνημα, ωστόσο όπου η Αστυνομία δέχεται σχετικές καταγγελίες ή το διαπιστώνει το προσωπικό της αυτό κατά την διάρκεια περιπολιών, γίνονται συστάσεις σε ιερείς και πιστούς και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ζητήσει από πολίτες να αποχωρήσουν.

ADVERTISING

Κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην Αττική ήταν στο Γουδί, όπου όταν πήγαν οι αστυνομικοί η εκκλησία είχε κλείσει και είχαν φύγει οι πιστοί από το προαύλιο και στο Πικέρμι όπου μάλιστα ο ιερέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να του γίνουν συστάσεις.

Συλλήψεις μέχρι στιγμής για αυτό τον λόγο δεν έχουν παρατηρηθεί και εξίσου λίγες είναι οι περιπτώσεις που επιβλήθηκαν και πρόστιμα σε πιστούς, λόγω της σποραδικότητας του φαινομένου και επί του παρόντος οι Αρχές προσπαθούν να το λύσουν αυτό το ζήτημα όπου εμφανίζεται με συστάσεις και παραινέσεις.

Βεβαίως, από την Αστυνομία υπενθυμίζουν ότι τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού ισχύουν όσο και αν έρχονται σε δύσκολη θέση και αν η εικόνα αυτή πάρει άλλες διαστάσεις, ανάλογη θα είναι και η στάση των Αρχών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network