Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΖΩΗ ΦΥΤΟΥΣΗ EUROKINISSI

"Έφυγε' από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ζωή Φυτούση

Πέθανε χτες σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ζωή Φυτούση. Η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των εγκεφαλικών που είχε υποστεί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτηση στο Facebook.

Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση
Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα (η καταγωγή της από τη Χίο) όπου, μεγάλωσε, σπούδασε και έμενε μόνιμα.

Πέθανε η ηθοποιός Ζωή Φυτούση

Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη που ερμήνευσε, «φέρτε μου ένα μαντολίνο». Είχε γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ήταν ταλαντούχα και στη συγγραφή και από 11 ετών έδινε κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες ενώ είχε εκδώσει τα εξής βιβλία: «Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».

Το ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Αγωγή για την έκδοση του βιβλίου Εργασίαι Σπουδαστών.

Το 2008 από τις εκδόσεις Ερωδιός εκδίδεται το βιβλίο της Μένανδρος, Γνώμαι Μονόστιχοι, σε έμμετρη απόδοση, από την ίδια.

SHARE:

24Media Network