Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Διετέλεσε επί χρόνια αναπληρωτής διευθυντής του "Βήματος της Κυριακής" ξεκινώντας την πορεία του, το 1956

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος, φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Λεωνίδας Ζενάκος, επί χρόνια αναπληρωτής διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής». Άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν με καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Ο Ζενάκος γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932. Άρχισε να εργάζεται στο «Βήμα» το 1956 μετά τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας διατελέσει υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Συντάξεως, Αναπληρωτής Διευθυντής και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας.

ADVERTISING

Το 1976 είχε υπογράψει τη μετάφραση του κειμένου του Αριστοφάνη για την παράσταση «Αχαρνής», που ανέβηκε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και πρωταγωνιστές τους Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Αρμένη και Γιώργο Λαζάνη. Είχε εξάλλου μεταφράσει και άλλα έργα, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».

Η σύζυγος του Λεωνίδα Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε επίσης επί χρόνια δημοσιογράφος στο «Βήμα» όπου επίσης εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.

ΣΥΡΙΖΑ: Είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία

Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Λεωνίδα Ζενάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Με αφετηρία το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, ο Λ. Ζενάκος είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης, και αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας. Εξίσου αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του στον χώρο των γραμμάτων, ως μεταφραστής και ποιητής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

ΝΔ:  Για πάνω από μισό αιώνα υπηρέτησε το χώρο των γραμμάτων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του δημοσιογράφου Λεωνίδα Ζενάκου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συναδέλφου Λεωνίδα Ζενάκου. Για πάνω από μισό αιώνα υπηρέτησε το χώρο των γραμμάτων ως δημοσιογράφος, φιλόλογος, μεταφραστής και ποιητής.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Ποτάμι: Ευρυμαθής άνθρωπος, σπουδαίος φιλόλογος

"Ο Λεωνίδας Ζενάκος με την πολύχρονη παρουσία του τίμησε τη δημοσιογραφία. Άνθρωπος ευρυμαθής, σπουδαίος φιλόλογος, μεταφραστής και ποιητής. Από εκείνους που αφήνουν ανεξίτηλο το πέρασμά τους. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

SHARE:

24Media Network