Πέθανε ο πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κώστας Λιάσκας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κώστας Λιάσκας

Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ένας απ' τους πρωτοστάτες για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Λιάσκας πρώην υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και επί πολλά έτη πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Κώστα Λιάσκας υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του ΤΕΕ. Αναδείχθηκε και υπηρέτησε σε συνεχείς θητείες συνολικά επί 24 χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ενώ από το 1988 έως το 2002 θήτευσε συνεχόμενα για 12 έτη στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ.

ADVERTISING

Παράλληλα, διετέλεσε τρεις φορές υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 1990), στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (την περίοδο Νοέμβριου 1989 – Μαρτίου 1990) και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα (την περίοδο Οκτωβρίου - Νοέμβριου 1989). Ήταν από τους πρωτοστάτες για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα από το 1990 ως Μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των «Ολυμπιακών Αγώνων 1996» και εν συνεχεία την περίοδο 1995-97 ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ενώ το 2000 ήταν Μέλος ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Τη θλίψη τους για το θάνατο του Κώστα Λιάσκα εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) Κωνσταντίνος Μακέδος.

Στη δήλωσή του ο κ. Μακέδος τονίζει ότι «οι τέσσερις συνεχόμενες θητείες του ως πρόεδρος του ΤΕΕ συνδέθηκαν με τις λαμπρότερες σελίδες του κλάδου. Το έργο, το ήθος και το παράδειγμα του Κώστα Λιάσκα, αποτελεί έναν "φάρο" για τον τεχνικό κόσμο».

Η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη σε στενό οικογενειακό κύκλο και παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνει κατάθεση εις μνήμην του στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

SHARE:

24Media Network