Πετραλιά: “Το δημογραφικό είναι εθνικό θέμα”

Πετραλιά: “Το δημογραφικό είναι εθνικό θέμα”
Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά Eurokinissi

Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά επεσήμανε ότι στο δημογραφικό πρόβλημα έχει συμβάλλει και η νοοτροπία των τελευταίων ετών.

Την ανάγκη μιας δημογραφικής πολιτικής τόνισε στον news247 στους 88,6 και στην εκπομπή της Στέλλας Γκαντώνα και του Αντώνη Φουρλή η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, στο φόντο της σχετικής έρευνας από τη Διανέοσις για το news24/7 σύμφωνα με την οποία το 2050 οι Έλληνες θα είμαστε λιγότεροι και γηραιότεροι.

Η πρώην υπουργός, που έχει γράψει και σχετικό βιβλίο για το θέμα, τόνισε ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να είναι κάτι μεταξύ επιδομάτων και προνοιακών παροχών. Όπως είπε, προφανώς και στο δημογραφικό πρόβλημα έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών αφού σε προτεραιότητα μπαίνει η επιβίωση, ωστόσο μίλησε και για τη νοοτροπία των τελευταίων χρόνων.

Τα ζευγάρια δηλαδή κάνουν λιγότερα παιδιά, έχουν καριέρες, προσθέτοντας και τις σπουδές που πλέον ολοκληρώνουν και οι γυναίκες. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση επηρεάζεται και από τη μετανάστευση στο εξωτερικό και από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ενώ χαρακτήρισε εθνικό θέμα το δημογραφικό. “Από την κατοχή είχαμε να δούμε περισσότερους θανάτους από τις γεννήσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα