Πιερρακάκης: Η αστυνομική ταυτότητα θα “περάσει” στο κινητό τηλέφωνο

Πιερρακάκης: Η αστυνομική ταυτότητα θα “περάσει” στο κινητό τηλέφωνο
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως το δίπλωμα οδήγησης, το βιβλιάριο υγείας και η ταυτότητα θα περάσει" στο κινητό τηλέφωνο.

Για τις νέες υπηρεσίες που θα προστεθούν στα κινητά τηλέφωνα και θα αξιοποιήσουν την λειτουργία του wallet, όπως έχει συμβεί και με τα πιστοποιητικά νόσησης, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως ο στόχος είναι η διαδικασία της ταυτοποίησης να περάσει στα κινητά τηλέφωνα, ενώ ανέφερε πως το δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας και ταυτότητα θα “περάσουν” στις συσκευές.

“Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί”, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε πως “όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας”.

Όσον αφορά το βιβλιάριο υγείας ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως ο στόχος είναι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά να έχουν ένα ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

“Τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν”, είπε.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στον χώρο της δικαιοσύνης τονίζοντας πως “στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοπρατούνται και αισιοδοξούμε ότι θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δικαστηρίων στον βαθμό που μπορούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα