Πήλιο: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην ακτή

Παραλία στο νότιο Πήλιο. (φωτό αρχείου)
Παραλία στο νότιο Πήλιο. (φωτό αρχείου) EUROKINISSI

Άγνωστο παραμένει αν το δελφίνι χτυπήθηκε ή αν πρόκειται για ένα από τα δελφίνια που ξεβράζονται νεκρά τις τελευταίες εβδομάδες σε ακτές νησιών του Αιγαίου, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Ένα νεκρό δελφίνι που είχε ξεβράσει η θάλασσα στην ακτή των Ποτιστικών στην Αργαλαστή του Δήμου Νοτίου Πηλίου εντόπισαν πριν από μερικές μέρες σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το συμπαθές θηλαστικό κειτόταν στην αμμουδιά και κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την περισυλλογή και υγειονομική ταφή του.

Άγνωστο παραμένει αν το δελφίνι χτυπήθηκε ή κάτι άλλο συντέλεσε στο θάνατό του ή αν πρόκειται για ένα από τα δελφίνια που ξεβράζονται νεκρά τις τελευταίες εβδομάδες σε ακτές νησιών του Αιγαίου, κατά την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Έρευνες έχουν καταδείξει ότι η χρήση σόναρ προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση, με καταστροφικές συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά.

Το γεγονός ότι τα νεκρά δελφίνια δεν έχουν εμφανή ίχνη τραυματισμού, έχει προκαλέσει ανησυχία και ερωτηματικά.

Πήλιο: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην ακτή
Πηγή: 

Taxydromos.gr

SHARE:

24Media Network