Πλεύρης: Αύριο οι αποφάσεις για τις μάσκες - Μπέρδεμα με τη χρήση στα αεροπλάνα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης EUROKINISSI

Παραμένουν οι μάσκες σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, που προανήγγειλε τέταρτη δόση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα το φθινόπωρο.

Αποφάσεις για τη χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου θα λάβει αύριο, Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

"Αύριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή η χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου και περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων. Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας. Άρα, πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή", δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, ο Υπουργός Υγείας ρωτήθηκε σχετικά με το μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί, απαντώντας: "Υπάρχει ευρωπαϊκή σύσταση ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα η μάσκα δεν θα υποχρεωτική. Ωστόσο, η εξειδίκευση εναπόκειται στο κράτος-μέλος", συμπληρώνοντας πως είναι κάτι που επίσης θα συζητηθεί από την επιτροπή και τονίζοντας πως "επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή".

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την τέταρτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα: "Η πανδημία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί ενδεχομένως να χρειαστεί να επανέλθουμε σε μέτρα. Οι πολίτες βλέποντας τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας και δεδομένου ότι όλοι περιμένουμε ότι σίγουρα τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει εμβολιασμός είτε με εμβόλιο με χαρακτηριστικά της γρίπης, δηλαδή ετήσιο, είτε με ενισχυτική δόση, δεν πάει τώρα να εμβολιαστεί".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Θανάσης Πλεύρης, μάσκες
SHARE:

24Media Network