Πλημμύρισε ολοκαίνουργιο σχολείο στη Λάρισα

Πλημμύρισε ολοκαίνουργιο σχολείο στη Λάρισα
larissanet

Οι κακοτεχνίες αποκαλύφθηκαν με την πρώτη δυνατή βροχή για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό δημοτικό Λάρισας 20 μέρες μετά την παράδοσή του

Γονείς και παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία να μπουν στο καινούργιο τους σχολείο στην περιοχή της συνοικίας Αβέρωφ. Ο λόγος γίνεται για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό δημοτικό Λάρισας. Με χαρά είδαν πριν 20 μέρες το κτήριο να παραδίδεται από τον δήμο αλλά χθες και σήμερα με την πρώτη δυνατή βροχή το σχολείο πλημμύρισε. Τόσο οι αίθουσες όσο και άλλοι χώροι γέμισαν νερά και το εκπαιδευτικό προσωπικό αφού έβγαλε με ασφάλεια τα παιδιά από τις αίθουσες πήρε σφουγγαρίστρες για να τα απομακρύνει.

Σύμφωνα με γονείς τα νερά μπήκαν στο καινούργιο κτήριο από τα παράθυρα, τις πόρτες αλλά και από κάποια σημεία του τοίχου που φαίνεται να λείπει η μόνωση. Το προσωπικό άνοιξε τρύπες στα παράθυρα για να φύγει το νερό. Λόγω της κατάστασης η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το σχολείο για σήμερα να παραμείνει κλειστό.

«Άρχισαν από την βροχή να μπαίνουν νερά στο σχολείο, τα παιδιά ήταν μούσκεμα. Είναι ένα σχολείο που παραδόθηκε πριν από 20 ημέρες. Το εκπαιδευτικό προσωπικό ήταν με τις σφουγγαρίστρες στα χέρια», λέει το μέλος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Ντεντζονάι Μπεσνίκ.

larissanet

 

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί σύμφωνα με τους γονείς. Η προσωρινή περίφραξη είναι επικίνδυνη με σίδερα που εξέχουν, ένα σημαντικό κομμάτι του σχολείο δεν έχει υδρορροές, δεν υπάρχει ενιαία θέρμανση και υπάρχουν παράθυρα που δεν ανοίγουν στις αίθουσες προκειμένου να μπει καθαρός αέρας.

Βλέποντας το κίνδυνο της περίφραξης οι γονείς μόνοι τους τοποθέτησαν πλέγμα για να αποφύγουν πιθανό ατύχημα. Το ερώτημα είναι πως παραδόθηκε ένα σχολικό κτήριο με τόσες πολλές ελλείψεις και προβλήματα;

Πηγή: larissanet.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα