Με φασολάδα και αντίσκηνα αυτήν τη φορά η ΠΟΕΔΗΝ

Με φασολάδα και αντίσκηνα αυτήν τη φορά η ΠΟΕΔΗΝ

Μετά την κατάθεση λουλουδιών στο γλυπτό του Δρομέα την περασμένη εβδομάδα και την έφοδο σε λάθος υπουργείο, η ΠΟΕΔΗΝ επανήλθε με μια κατσαρόλα φασολάδα και αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κινητοποίηση διαρκείας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Υγείας για τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ και Άγιος Σάββας καθώς επίσης και του Σωματείου του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» ενάντια στην επαναφορά των εργολάβων.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, έφτασε περίπου στις 9:30 έξω από το υπουργείο Υγείας μαζί με καθαρίστριες από τα τα νοσοκομεία. Αυτήν τη φορά είχε ετοιμάσει έξω πάγκο με μια κατσαρόλα φασολάδα και ένα μπολ με ελιές, ενώ μπροστά στο υπουργείο  κρέμασε ένα σκοινί με τρεις φόρμες καθαριστριών, στις τσέπες των οποίων είχε καρβέλια με ψωμί. Μάλιστα λόγω της διαμαρτυρίας έκλεισε πριν από λίγο η οδός Αριστοτέλους όπου βρίσκεται το υπουργείο Υγείας.

 

Όπως είπε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η διαμαρτυρία θα είναι διαρκείας καθώς θα στηθούν αντίσκηνα και οι περίπου 30 διαμαρτυρόμενοι θα μείνουν έξω από το υπουργείο για τουλάχιστον ένα 24ωρο ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και απάντηση στα αιτήματα για μονιμοποίηση, σύσταση των οργανικών θέσεων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Νοσοκομείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα