Ποινές - χάδι στη δίκη για το λούνα παρκ του Ελληνικού

Δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Νεκρός 13χρονος
Δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Νεκρός 13χρονος EUROKINISSI

Αμέλεια "είδε" το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό το 2014, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο παιδί και τραυματίστηκε η 11χρονη αδελφή του.

Στα «μαλακά» έπεσαν οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονταν στο τραγικό δυστύχημα σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό το 2014, όταν το πλαστικό παιχνίδι έγινε παγίδα θανάτου για ένα 13χρονο αγόρι, ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά η αδελφή του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και στον Ελληνα διαχειριστή του λούνα παρκ, μετατρέποντας την κατηγορία που τους είχε αποδοθεί από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε σωματική βλάβη πάλι από αμέλεια. Παράλληλα, το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, ωστόσο χορήγησε αναστολή εως την έφεση, ενώ επέκρινε την ποινή εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

ADVERTISING

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τακτικοί δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων και τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, κρίνοντάς τον ένοχο για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμέλειας. Τέλος, αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή των δύο υπαλλήλων του λούπινα παρκ, πακιστανικής καταγωγής.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, την οποία και υιοθέτησε πλήρως το δικαστήριο. Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αγόρευσή του, αναφέρθηκε εκτενώς στα ελλειπή προστατευτικά μέτρα του υπαίθριου λούπινα παρκ, επισημαίνοντας πως αυτά έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. «Οι δυο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλειας» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2014, όταν η πλαστική μπάλα μέσα στην οποία έπαιζαν αμέριμνα τα δύο παιδιά, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε και προσγειώθηκε με δύναμη στο δάπεδο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο υπ’ αριθμ. 4784/2015 βούλευμά του, έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων, αναφορικά τόσο με το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και με τις εγκαταστάσεις του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη για το λούνα παρκ: "Φταίει ο ισχυρός άνεμος"

Τραγωδία λούνα παρκ Ελληνικού: "Χωρίς μέτρα ασφαλείας ο υπαίθριος χώρος"- Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του 13χρονου

SHARE:

24Media Network