Θεσσαλονίκη – Πολυτεχνείο: Μολότοφ και δακρυγόνα μετά τη λήξη της πορείας – Τουλάχιστον 40 προσαγωγές

Θεσσαλονίκη – Πολυτεχνείο: Μολότοφ και δακρυγόνα μετά τη λήξη της πορείας – Τουλάχιστον 40 προσαγωγές
Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Εκτεταμένα επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον 40 προσαγωγές.

Εκτεταμένα επεισόδια με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα σημειώνονται έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, όταν ο κύριος όγκος των πορείων που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έφτασε στο αρχικό τους σημείο και ουσιαστικά στο τέλος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το GRTimes, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που είχαν παρεισφρήσει μέσα στην πορεία, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περίμεναν παραταγμένες το τέλος της πορείας και οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν και να τους απομακρύνουν.

Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία ήταν μεγάλη, με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 13.000-14.000 συμμετείχαν στην πορεία.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον σαράντα προσαγωγές στην περιοχή του ΑΠΘ, όπου εκδηλώθηκαν τα επεισόδια.

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη thesstoday.gr

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έκανε μια ομάδα έξι περίπου ατόμων προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Από τις ρίψεις μολότοφ, πήρε φωτιά μια υπηρεσιακή μηχανή στην οδό Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη thesstoday.gr

Παράλληλα, βόμβες μολότοφ πετούσαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ειδικότερα, στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα