Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ – Καταγγελία για αναίτιες προσαγωγές

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ – Καταγγελία για αναίτιες προσαγωγές
News 24/7

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές της ΑΣΟΕΕ διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο.

Λίγο μετά τις 18:00 περισσότερα από 1.000 άτομα ξεκίνησαν από την ΑΣΟΕΕ με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ στην πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον άνδρα της Αστυνομίας που τράβηξε όπλο στρέφοντας το μάλιστα προς τον κόσμο, όπως φάνηκε και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που μετείχαν στην πορεία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν πως “άντρας ο οποίος ανήκει στο τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο μέσα στη σχολή της ΑΣΟΕΕ. Όταν έγινε αντιληπτός από φοιτητές οι οποίοι ζήτησαν την αποχώρησή του από το χώρο της σχολής, εκείνος τράβηξε το όπλο του απειλώντας τους, μέχρι να εκκινήσει επιχείρηση “διάσωσής” του από τα ΜΑΤ”.

Μετά το τέλος της πορείας έλαβαν χώρα μικρής διάρκειας επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ και έγιναν οκτώ προσαγωγές από τις οποίες έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κάτοικος της οδού Πανόρμου όπου έγιναν οι προσαγωγές, δήλωσε στην κάμερα του News 24/7: “Αναίτια συνέλαβαν κόσμο που πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση από την πορεία, με μόνη αιτία το γεγονός ότι φορούσαν μαυρα. Τους πέρασαν χειροπέδες και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ”

Σύμφωνα με καταγγελία φοιτητή στο News 24/7, η καταστολή εκ μέρους των δυνάμεων της αστυνομίας “ήταν αναίτια και σημειώθηκε μετά το τέλος της πορείας. Προσπάθησαν κυριολεκτικά να μας πατήσουν με τις μηχανές τους”, δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα