Πόρτο Χέλι: “Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα” ισχυρίστηκε ο χειριστής του μοιραίου σκάφους

Πόρτο Χέλι: “Δεν εξαφανίστηκα, τους βοήθησα” ισχυρίστηκε ο χειριστής του μοιραίου σκάφους
Σύγκρουση ταχύπλοου με αλιευτικό σκάφος αργά χθές το βράδυ στην περιοχή θυνί στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.Δυο νεκροί από την βύθιση του αλιευτικού και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη, Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Υποστήριξε πως τραυματίστηκε και για αυτό το λόγο πήγε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία επικοινώνησε με τον δικηγόρο του για να παρουσιαστεί στο Λιμενικό. Η τραυματισμένη γυναίκα που βρισκόταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Αγίου Σάββα.

Το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε τελικά στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα. Ο χειριστής έφτασε στο λιμεναρχείο μαζί με τον δικηγόρο του.

Ο χειριστής του σκάφους μέσω του συνηγόρου υποστήριξε ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το συμβάν στο Πόρτο Χέλι.

Όπως δήλωσε, αρχικά “βοήθησε ώστε να εντοπιστεί στη θάλασσα η μία σορός” ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε πως έπεσε πολλές φορές στη θάλασσα ψάχνοντας και τους άλλους δύο ανθρώπους. Από τις προσπάθειές του αυτές υποστήριξε πως τραυματίστηκε και για αυτό το λόγο πήγε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία επικοινώνησε με τον δικηγόρο του για να παρουσιαστεί στο Λιμενικό.

Ο χειριστής έδωσε δεύτερη κατάθεση στους Λιμενικούς και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα του Ναυπλίου. Στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι βρίσκονται όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που ήταν στο μοιραίο σκάφος για να δώσουν λεπτομέρειες για την τραγωδία.

Ακόμη υποβλήθηκε σε αιματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο σκαφών δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ενώ ο θαλάσσιος χώρος όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν ελέγχθηκε από δύτες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για να εντοπιστεί και να ανελκυθεί το ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε μετά τον εμβολισμό του.

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά).

Η τραυματισμένη γυναίκα που βρισκόταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας και το πρωί του Σαββάτου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του Αγίου Σάββα.

Σύμφωνα δε, με νέες πληροφορίες, οι τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν στη ξύλινη βάρκα την Παρασκευή ήταν αδέρφια. Μάλιστα η γυναίκα που “χαροπαλεύει” είναι η δίδυμη αδερφή του ενός νεκρού. Τα “Βατράχια” της ΜΥΑ ψάχνουν μήπως υπάρχουν αγνοούμενοι.

Πλακιωτάκης για Πόρτο Χέλι: Πλήρης κινητοποίηση για τη διαλεύκανση της τραγωδίας

Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε το πρωί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.

Είπε ότι στην περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, με εντολή του για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα, μετέβησαν ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής ΔιοίκησηςΣπυρίδων Κοντομάρης καθώς και ο Διευθυντής και δύο (02) στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα