Πώς έφτασαν οι χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια – Εντολή για ΕΔΕ

Πώς έφτασαν οι χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια – Εντολή για ΕΔΕ
Το σημείο των άγριων επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ Eurokinissi

Παντελώς απροετοίμαστη η Αστυνομία από όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την διενέργεια ΕΔΕ. Πώς έφτασαν οι χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έντονή είναι η δυσαρέσκεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποδείχτηκε τουλάχιστον και επιεικώς απροετοίμαστη, για το μακελειό που σχεδίασαν και εκτέλεσαν Έλληνες και αλλοδαποί χούλιγκανς, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας «OPAP ARENA» με τραγικό απολογισμό έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ νεκρό και 8 τραυματίες (τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί ήδη εντολή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες εντός της ΕΛ.ΑΣ. για αυτή την πρωτοφανή επίθεση χούλιγκανς όπου πάνω από 200 άτομα οδήγησαν με αυτοκινητοπομπή κατά μήκος της ελληνικής Επικράτειας κυριολεκτικά ανενόχλητοι και έφτασαν στην Αθήνα, προκαλώντας αυτό το μακελειό.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την διενέργεια ΕΔΕ.

Πώς έφτασαν οι χούλιγκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοκινητοπομπή έγινε αντιληπτή αργά το βράδυ στην Αττική Οδό και όταν τους ακολούθησαν αστυνομικοί, διασκορπίστηκαν σε διάφορες ομάδες και βγήκαν από διαφορετικούς δρόμους, ώστε να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό και να εξουδετερώσουν την παρακολούθηση της Αστυνομίας, κάτι που το κατάφεραν.

Αρκετοί εξ αυτών στάθμευσαν έξω από σταθμούς ΜΕΤΡΟ και κινήθηκαν με συρμούς προς τον τελικό τους προορισμό. Στον Περισσό φαίνεται να συναντήθηκαν με Έλληνες οπαδούς, πιθανόν του Παναθηναϊκού και όλοι μαζί κινήθηκαν προς την Νέα Φιλαδέλφεια. Κάποιοι εκ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους εκεί και τα στάθμευσαν.

Μάλιστα, υπάρχει πληροφορία, ότι οι πρώτοι χούλιγκανς έφτασαν στο σημείο όταν ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η προπόνηση των δύο ομάδων για τον σημερινό αγώνα ποδοσφαίρου, αποχώρησαν και όταν έφυγαν οι ομάδες συνοδεία αστυνομικών, επέστρεψαν και ξεκίνησαν τα επεισόδια λίγο πριν τις 11 το βράδυ, με οργανωμένες επιθέσεις εναντίον οπαδών της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο, με φωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια κλπ. Πέρα από τις συμπλοκές προκάλεσαν και αρκετές φθορές πέριξ του γηπέδου.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας που απώθησε τους χούλιγκανς και προχώρησε σε προσαγωγές. Ένας 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου αργότερα κατέληξε, έχοντας δεχτεί απανωτά πλήγματα με μαχαίρι. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 8 άτομα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες.

Από την Αστυνομία, συνολικά συνελήφθησαν 98 άτομα, εκ των οποίων οι 8 τραυματίες που νοσηλεύονται φρουρούμενοι, 84 Κροάτες, 2 Έλληνες, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός, ένας Βόσνιος και ένας Αλβανός. Για όλους τους συλληφθέντες σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Ασφάλειας για να εντοπιστούν και να προσαχθούν και οι υπόλοιποι Κροάτες που διαφεύγουν της σύλληψης, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί πέριξ των σταθμευμένων αυτοκινήτων με κροατικές πινακίδες, στην Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε με το που εμφανιστούν για να τα παραλάβουν, να συλληφθούν.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων».

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα