Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Στιγμιότυπο από τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, Αρχείο
Στιγμιότυπο από τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, Αρχείο EUROKINISSI

Μετά τα μέσα του μήνα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή του Taxisnet για τις αιτήσεις για την χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τον χειμώνα 2017 -201

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα και η εγκύκλιος που θα προσαρμόζει τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος στο νέο μειωμένο κατά 50% μειωμένο ποσό που διατίθεται για επίδομα θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 108 εκ ευρώ που διατέθηκαν για την περίοδο 2016 - 2017 φέτος αναμένεται να διατεθούν περίπου 50 εκ ευρώ και κατά συνέπεια θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί είτε το ύψος της επιδότησης που σήμερα φτάνει στα 025 ευρώ ανά λίτρο είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με τα οποία θα χορηγηθεί.

Με δεδομένη την καθυστέρηση στο άνοιγμα της εφαρμογής μένει να διευκρινιστεί από την εγκύκλιο για τα νέα κριτήρια αν θα ισχύσει ο περσινός διακανονισμός στις δόσης καταβολής του επιδόματος . Με βάση όσα ίσχυαν μέχρι πέρσι η πρώτη δόση του επιδόματος για όσους έκαναν αίτηση μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου καταβάλλονταν μέσα στον Ιανουάριο ενώ για όσους έκαναν αιτήσεις από 1ης Ιανουαρίου μέχρι και 31 Μαΐου. Η πρώτη δόση καταβάλλονταν μέχρι και τον Ιούνιο.

Με το άνοιγμα της εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν άμεσα αίτηση για τις ποσότητες πετρελαίου που έχουν αγοραστεί από τις 15 Οκτωβρίου.

SHARE:

24Media Network