Πράσινο φως και για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών εξετάζει η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το σύμφωνο συμβίωσης

Στιγμιότυπο από το ATHENS PRIDE το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Στιγμιότυπο από το ATHENS PRIDE το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

"Όχι" στο σύμφωνο συμβίωσης από την Ιερά Σύνοδο. "Ναι" από τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες που ζήτησαν να αναγνωριστεί δικαίωμα και τεκνοθεσίας

Την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα δίνει τη δυνατότητα τεκνοθεσίας και στα ομόφυλα ζευγάρια εξετάζει η κυβέρνηση όπως απεκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης επαναλαμβάνοντας όμως ότι στο συζητούμενο νομοσχέδιο δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

«Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθεσία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει» είπε και υπογράμμιζε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το συγκεκριμένο θέμα όπως και τα ζητήματα ταυτότητας φύλου. «Τάχιστα θα έρθουν στη Βουλή όταν θα εξεταστούν» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευόπουλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να κάνει και το επόμενο βήμα για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Στη συζήτηση διατύπωσαν τις απόψεις τους επί του Συμφώνου Συμβίωσης οι αρμόδιοι φορείς με την Εκκλησία της Ελλάδας να εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή της. Ο πρώτος γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί οτιδήποτε πέραν της δικής της διδασκαλίας για τον θεσμό της οικογένειας και του μυστηρίου του γάμου. Παραδέχτηκε, όμως, ότι δεν μπορεί να αρνηθεί στο κράτος το δικαίωμα να νομοθετεί. «Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις διδασκαλίες μας και ευχόμαστε να πρυτανεύσει η σύνεση» είπε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των διεμφυλικών χαιρέτισαν τις ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Ζήτησαν, όμως, από την κυβέρνηση να ανοίξει και το θέμα της τεκνοθεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύμφωνο Συμβίωσης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύμφωνο Συμβίωσης: Ο Καμμένος δεν είναι ομοφοβικός, αλλά έκανε αστείο με... καμήλες και κτηνοβασία

Τι προβληματίζει τους βουλευτές της ΝΔ στο σύμφωνο συμβίωσης

Ο Παρασκευόπουλος απαγορεύει ρητά την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

SHARE:

24Media Network