Πρόσφυγες: Εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία – Πάγωσε ακόμα και το νερό της βρύσης

Πρόσφυγες: Εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία –  Πάγωσε ακόμα και το νερό της βρύσης
twitter

Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων στους καταυλισμούς. Με μόνα τους εφόδια τους υπνόσακους και τις κουβέρτες προσπαθούν να φυλαχθούν από την κακοκαιρία.

Εκτεθειμένοι στο τσουχτερό κρύο και στις χιονοπτώσεις χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν αν επιβιώσουν στους καταυλισμούς, με μόνα τους “όπλα” τους υπνόσακους και τις κουβέρτες. Η κακοκαιρία Λέανδρος έκανε τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη. Πολλοί είναι εκείνοι που κοιμούνται σε σκηνές δίχως την παραμικρή θέρμανση κάνοντάς τους να νιώθουν -όπως λένε οι ίδιοι- σαν να είναι “σε νεκροταφείο”.

Στη Μαλακάσα πάγωσε ακόμα και το νερός της βρύσης, όπως είπε ένας πρόσφυγας. Με το χιόνι να έχει καλύψει όλη την περιοχή οι συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων μετατρέπονται σε εφιάλτη.

Στη Χίο δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς θέρμανση ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ ενώ ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον Καρά Τεπέ, στη Λέσβο,  όπου το χιόνι κάλυψε τα πάντα και οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούσαν να ζεσταθούν με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα