Προσφυγές γονέων στο ΣτΕ για το αλαλούμ στη Γ’ Λυκείου

Προσφυγές γονέων στο ΣτΕ για το αλαλούμ στη Γ’ Λυκείου
Eurokinissi

Γονείς παιδιών που φοιτούν στη Γ' Λυκείου προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ισχυριζόμενοι ότι διαμορφώνονται συνθήκες ανισονομίας ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Δεν είναι λίγες οι αγωγές που ετοιμάζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας από γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στην Γ’ Λυκείου.

Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι αφού αλλού τα σχολεία είναι κλειστά και αλλού ανοιχτά διαμορφώνονται ουσιαστικά υποψήφιοι για τις πανελλήνιες δύο ταχυτήτων καθώς είναι σαφές ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την δια ζώσης διαδικασία.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν, προκύπτει διάκριση αλλά και παραβίαση της αρχής της ισονομίας η οποία σχετίζεται άμεσα με την κορυφαία διαδικασία των εξετάσεων για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμα και για το βαθμό του απολυτηρίου όμως ανακύπτει θέμα καθώς αυτός θα προκύψει μέσα από συγκεκριμένες ώρες μάθημα για τους μεν (που τα σχολεία τους παραμένουν ανοιχτά) και από άλλες για τους δε (που τα σχολεία τους βρίσκονται σε τηλεκπαίδευση).

Η απόφαση, όπως γίνεται αντιληπτό, όποτε και αν βγει, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμα και στο αμιγώς πολιτικό κομμάτι.

Τέλος, η ΑΣΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) εγκάλεσε την Τετάρτη την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε αντιπροσωπεία της στη Βουλή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα