Προσβλητικά γυρίσματα στον Παρθενώνα χωρίς άδεια

Προσβλητικά γυρίσματα στον Παρθενώνα χωρίς άδεια

Ο παρουσιαστής της εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού της Αργεντινής και η ελληνικής καταγωγής τηλεπερσόνα, καλεσμένη του έκαναν ό,τι ήθελαν χωρίς να τους εμποδίσει κανείς.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει το επεισόδιο εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού της Αργεντινής, καθώς ο παρουσιαστής και η καλεσμένη του ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και έκαναν γυρίσματα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενώ και οι πράξεις τους μόνο σεβασμό δεν έδειχναν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο παρουσιαστής και η ελληνικής καταγωγής τηλεπερσόνα έβγαλαν τα παπούτσια τους και άρχισαν να μετρούν τα δάχτυλά τους. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 28 Μαΐου, ωστόσο το ΚΑΣ δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή αποφασίσει για το αν θα έδινε άδεια για τα γυρίσματα και όταν το έκανε ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 η εταιρία παραγωγής της εκπομπής είχε ζητήσει άδεια από το ΚΑΣ για να κάνει γυρίσματα στην Ακρόπολη από τις 14 Μαΐου. Όμως δεν περίμενε την απάντηση. Αυτή βγήκε στις 25 Ιουνίου και ήταν αρνητική. «Από την εξέταση του φακέλου προέκυψε ότι δεν παρέχονται εγγυήσεις ότι η παραγωγή θα ανταποκρίνεται στην αξία και σοβαρότητα των μνημείων», είχε εκτιμήσει το ΚΑΣ.

SHARE: