Πρόταση επικύρωσης για την απόφαση Παπαντωνίου

Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η αντεισαγγελέας του ΑΠ ζήτησε να επικυρωθεί η απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου

Την επικύρωση της εφετειακής απόφασης με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, και η  σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων διαθέτει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Στον Άρειο Πάγο είχε προσφύγει το ζεύγος Παπαντωνίου καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφαση για για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2008. Υπενθυμίζεται ότι το  ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί (φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κ.λπ., για ανακριβής δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κ.λπ.). Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένοχος ο Γιάννος και η σύζυγος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

SHARE:

24Media Network