Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση πίσω από την έκρηξη βόμβας σε στριπτιτζάδικο στο Γκάζι

Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Στο κείμενό της η οργάνωση "Revolutionary anarchist armed strugglers" αναφέρει ότι ήταν πολιτικοί οι λόγοι της πράξης της, προειδοποιεί ότι έχει την ικανότητα να "χτυπήσει" εντός και εκτός Εξαρχείων και στη συνέχεια επιτίθεται στην Airbnb.

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αντιεξουσιαστών ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στριπτίζ που ήταν κλειστό, επί της οδού Πειραιώς στο Γκάζι, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το νυχτερινό κέντρο διαλύθηκε εντελώς και ο δρόμος χρειάστηκε να μείνει κλειστός για αρκετές ώρες.

Πρόκειται για την οργάνωση που υπογράφει ως «Revolutionary anarchist armed strugglers(GANA)» ή «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)» και ανέλαβαν την ευθύνη μέσω σχετικού κειμένου που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ADVERTISING

Η πρώτη εντύπωση που είχε δώσει το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν ότι θα μπορούσε να είναι ξεκαθάρισμα ή πράξη εκβιασμού από κυκλώματα της νύχτας, ωστόσο αυτή η ανάληψη δίνει μία άλλη διάσταση, παρότι δεν ανήκει στους στόχους που συνήθως επιλέγουν ομάδες αντιεξουσιαστών και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στο κείμενό τους οι δράστες αναφέρουν ότι ήταν πολιτικοί οι λόγοι της πράξης τους, προειδοποιούν ότι έχουν την ικανότητα να «χτυπήσουν» εντός και εκτός Εξαρχείων και στη συνέχεια επιτίθενται στην Airbnb

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο ανάληψης ευθύνης:

«Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική ενέργεια στο κτίριο 109 στην Πειραιώς από Revolutionary anarchist armed strugglers(GANA)

Στις 2 Οκτωβρίου, γύρω στις 2 το βράδυ, τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο 109 στην Πειραιώς, στην Αθήνα, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου. Ο λόγος που κάναμε τον μηχανισμό να λειτουργήσει τηλεφωνικά, ήταν μόνο για να έχουμε τον έλεγχο της έκρηξης της βόμβας έτσι ώστε να μην χτυπηθούν περαστικοί που ίσως να περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΑΣ

1) Το κτίριο 109 στην Πειραιώς ήταν κλαμπ της μαφίας, στο οποίο λάμβανε χώρα μια τεράστια μπίζνα τράφικινγκ γυναικών από τα βαλκάνια προς την Ελλάδα και τούμπαλιν, μια όντως μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν ενεργά και πολιτικοί φασίστες καριέρας.

2) Το κέντρο των Αθηνών και ιδιαιτέρως η τουριστική περιοχή του λεγόμενου ιστορικού κέντρου, είναι η πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή των Αθηνών, εκεί δηλαδή όπου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει 24ωρη παρουσία, οπότε με την υλοποίηση αυτής μας της πράξης, στέλνουμε ένα μήνυμα στο ελληνικό κράτος ότι έχουμε την ικανότητα να διεισδύσουμε και να χτυπήσουμε στόχους όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα μέρη της Αθήνας.

3) Επιπλέον ο ήχος της βόμβας έγινε αισθητός από πολλές γειτονικές περιοχές του ιστορικού κέντρου και αυτό από μόνο του επίσης αποτελεί ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα προς ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία του AIRBNB η οποία δεν διαφέρει από τις πρακτικές της μαφίας καθώς εξωθεί τον κόσμο στην απόγνωση του ανέστιου: Τουρίστες του AIRBNB, Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ.

Αυτή λοιπόν είναι η φωνή όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων για τους οποίους είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνική επανάσταση θα έρθει μόνο μέσα από τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα.

Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA) 3/10».

SHARE:

24Media Network