Πρωτοβουλία για την Ειρήνη: Ημερίδα για τον Πόλεμο στην Ουκρανία

Πρωτοβουλία για την Ειρήνη: Ημερίδα για τον Πόλεμο στην Ουκρανία
Πανεπιστήμιο Αθηνών Dimitris Kapantais / SOOC

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα διεξαχθεί η ημερίδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα μετέχουν προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής και του πολιτισμού.

Ημερίδα με την συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, της πολιτικής αλλά και της Εκκλησίας διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, από την «Πρωτοβουλία για την Ειρήνη». Αντικείμενο ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διεθνείς επιπτώσεις του καθώς και τα θέματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς, το προσφυγικό και όλα τα παρεμφερή ζητήματα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 το απόγευμα στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο αμφιθέατρο Αργυριάδη. Μάλιστα λόγω περιορισμένης χωρητικότητας θα μεταδοθεί και διαδικτυακά εδώ.

Όπως επισημαίνεται από την Πρωτοβουλία για την Ειρήνη η ημερίδα διοργανώνεται «στον απόηχο της μεγάλης αντιπολεμικής συναυλίας που διοργανώθηκε στις 29/3 στα Προπύλαια, όπου ήταν καθοριστική η συμμετοχή των ανθρώπων του Πολιτισμού και της νεολαίας».

Στόχος της είναι να «αποτελέσει την αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας να υπάρξει ένα κίνημα ειρήνης στη χώρα μας, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη διάχυση του πολέμου, τους υπερ-εξοπλισμούς, την προσφυγιά, τη φτωχοποίηση και την περιβαλλοντική καταστροφή. Μαζί με την αμέριστη Αλληλεγγύη στα θύματα και τους πρόσφυγες του ουκρανικού λαού και τις γενναίες αντιπολεμικές φωνές στη Ρωσία, να ακουστεί η φωνή των μεγάλων πανανθρώπινων αξιών, η φωνή της Ειρήνης».

Σημειώνεται επίσης πως επιδιώκεται «η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που δεν παρασύρεται από νέους διαχωρισμούς στρατοπέδων, να ακουστεί πιο ισχυρή από τον εφιαλτικό θόρυβο των όπλων, αλλά και από την ιδεολογική χρήση του πολέμου. Στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, μια πανστρατιά πολιτών, που μας ενώνει η πεποίθηση και αποφασιστικότητα ότι ένας άλλος κόσμος, ειρηνικός, αλληλέγγυος και δίκαιος, είναι εφικτός».

Το πρόγραμμα της ημερίδας

https://www.news247.gr/download/2295//872000/Πρόγραμμα Ημερίδα Ειρήνης 1.4 (1) (2).pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα