Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική-Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Ασυνηθιστα καιρικα φαινομενα για την εποχη επικρατουν σημερα στην Αθηνα
Ασυνηθιστα καιρικα φαινομενα για την εποχη επικρατουν σημερα στην Αθηνα EUROKINISSI

Δεκάδες είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία ξανά στην Αττική. Διακόπηκε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία σε δρόμους που πλημμύρισαν σε Γλυφάδα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα, ακόμα και στο Λιμάνι του Πειραιά - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί. Αντίστοιχα προβλήματα σε χωριά της Καστοριάς και στα Φάρσαλα.

Έντονα είναι τα προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας και τις έντονες καταιγίδες που πλήττουν διάφορα σημεία της χώρας.

Στην Αττική λόγω της βροχόπτωσης πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διακοπές της κυκλοφορίας που πλέον έχουν αποκατασταθεί πλήρως και συγκεκριμένα:

Στην Πύλη Ε2, στο λιμάνι του Πειραιά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πέραμα. Επί της οδού Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας που είχε διακοπεί από το ύψος της Λ. Πέτρου Ράλλη έως την οδό Χαμοστέρνας. Επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ανθέων. Μάλιστα, στην Γλυφάδα, στο ύψος της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Παπανδρέου εγκλωβίστηκαν οδηγοί και ζήτησαν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, η οποία χρειάστηκε να επέμβει σε μία περίπτωση, ενώ το ίδιο συνέβη στον Περιφερειακό Αιγάλεω στο ύψος του Ασπροπύργου και στο Μενίδι όπου εγκλωβίστηκαν δύο οδηγοί.

Προβλήματα στη Μάνδρα

Προβλήματα προκλήθηκαν ξανά στην πολύπαθη Μάνδρα όπου πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι και διακόπηκε επίσης προσωρινά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας, στην έξοδο Μάνδρας Αττικής (Κόμβος 1) στο ρεύμα προς Ελευσίνα, της Αττικής Οδού, στα διόδια Ελευσίνας και στο ρεύμα προς Αθήνα, στην οδό Κοροπούλη στην Μάνδρα και στις οδούς Στρατηγού Ρόκα και Αγίας Αικατερίνης, που δυστυχώς κάθε φορά που βρέχει μετά την φονική πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου και ελλείψει υποδομών και έργων αποκατάστασης, συνεχώς πλημμυρίζουν…

Συνολικά, από την Αττική και κυρίως από τα δυτικά και τα νότια προάστια η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 33 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων και 10 κλήσεις για κοπές δέντρων, όμως βοήθησε πολύ το γεγονός ότι το φαινόμενο υποχωρεί.

Πλημμύρισαν σπίτια σε Καστοριά, Φάρσαλα

Την ίδια ώρα, στην Καστοριά υπερχείλισε χείμαρρος και πλημμύρισαν δύο χωριά και συγκεκριμένα οι κοινότητες Λεύκης και Κορομηλιάς. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια. Από το σημείο η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί στο χωριό Βαμβακού των Φαρσάλων, όπου επίσης έχουν σπεύσει και επιχειρούν 9 άντρες της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα, ενώ με μηχάνημα χωματουργικών εργασιών του Δήμου, απεγκλωβίστηκαν και διασώθηκαν έξι οδηγοί από τα οχήματά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κακοκαιρία

ADVERTISING

SHARE: