Προβλήματα από την κακοκαιρία στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Ανεμοστρόβιλος έπληξε χωριά της Δωδώνης

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου. Ανεμοστρόβιλος έπληξε χωριά της Δωδώνης

Πολλά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα, ενώ ανεμοστρόβιλος έπληξε τα χωριά της Δωδώνης

Σοβαρές ζημίες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η έντονη βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν καθιζήσεις ,πτώσεις βράχων και μεταφερόμενα υλικά έχουν κλείσει δρόμους στα Τζουμέρκα, το Ζαγόρι κα την Κόνιτσα.

Στα χωριά του Δήμου Δωδώνης, πέραν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ανεμοστρόβιλος δημιούργησε ζημιές σε στέγες σπιτιών, ειδικότερα στον 'Αγιο Ανδρέα και την Αρτοπούλα. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 20 ατόμων από ορεινό ξενώνα στο Πληκάτι Κόνιτσας, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω υπερχείλιση χειμάρρου και πτώσης βράχου. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων εργάζονται πυρετωδώς για την διάνοιξη των δρόμων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network