Ψευτογιατρός: Νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό – Διακοπή της δίκης

Ψευτογιατρός: Νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό – Διακοπή της δίκης
Ο 47χρονος ψευτογιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Τη διακοπή της δίκης ζήτησε η υπεράσπιση του αποκαλούμενου ψευτογιατρού καθώς νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό. "Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος".

Τη διακοπή της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» ζήτησε η υπεράσπιση, καθώς ο κατηγορούμενος ο οποίος στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος λόγω ολοκλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, νοσεί με COVID-19 και πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

«Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» τόνισαν οι δικηγόροι του «ψευτογιατρού» υποστήριξε η υπεράσπιση τονίζοντας ότι : «Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, το δικαστήριο θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τον «Ευαγγελισμό» για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του 48χρονου, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, όφειλαν να ενημερώσουν για τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

Άμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, ζητώντας την προσκόμιση πιστοποιητικού πως ο κατηγορούμενος έχει covid-19, κάνοντας λόγο για παρελκυστικό αίτημα. «Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του,το πιστοποιητικό» υποστηρίχθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους των θυμάτων και των συγγενών τους.

Τελικά η δίκη διέκοψε για τις 3 σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Την ίδια ώρα, ζήτημα τέθηκε και για την εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της δίκης με δεκάδες παράγοντες, πολλώ δε μάλλον μεσούσης μίας πανδημίας. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» ανέφεραν συνήγοροι, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να απαντά ότι το ζήτημα έχει τεθεί στη διοίκηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα