Πτώση F-4: Σήμερα η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα – Πανελλήνια συγκίνηση

Πτώση F-4: Σήμερα η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα – Πανελλήνια συγκίνηση
Ο Υποσμηναγος Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας ΓΕΑ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρήνος για τον θάνατο των δύο πιλότων του μοιραίου F-4 Phantom. Παρουσία της ΠτΔ, του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα στην Αρκαδία.

Στο πένθος οι Ένοπλες Δυνάμεις και η χώρα από την τραγική απώλεια του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom το οποίο κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας (30/01/) στα ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σήμερα στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Στην κηδεία θα δώσουν το “παρών” η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα παραστεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Άμυνας και ΑΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη και τον τομεάρχη ‘Άμυνας του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα.

Την Παρασκευή η κηδεία του Σμηναγού

Αύριο, Παρασκευή (03/02), πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Νευροκόπι η κηδεία του κυβερνήτη του F4-E Phantom II, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη με την κυβέρνηση να αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Θρήνος για τους δύο πιλότους

Χθες, Τετάρτη (01/02), γράφτηκε ο επίλογος στην τραγωδία της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους, καθώς ανακοινώθηκε πως από το ΓΕΑ ο θάνατος και του δεύτερου πιλότου, του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Ο πρώτος, ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικα είχε εντοπίστηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΑ ανέφερε: “Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του”.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις “βυθίστηκαν” στο πένθος από την ημέρα που συνέβη το μοιραίο, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την οδύνη και τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό των δύο πιλότων.

Αναζητούνται τα αίτια της συντριβής

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής και για να εντοπιστούν περαιτέρω συντρίμμια του μαχητικού.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

  • «κασέτα»: εικόνα & ήχος
  • καταθέσεις πιλότων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα