Πάνω από 80 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Πύλου, μετά την ανατροπή σκάφους

Πάνω από 80 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Πύλου, μετά την ανατροπή σκάφους
Λιμενικό σώμα Eurokinissi

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι περισυνελέγησαν σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου μετά την ανατροπή αλιευτικού που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Αναμένεται να μεταφερθούν στην Καλαμάτα - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης.

Πάνω από 80 άνθρωποι περισυνελέγησαν από θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα, το πρωί της Τετάρτης (14/06) μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη)· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές.

Οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Καλαμάτα.

Μετά το συμβάν επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του λιμενικού σώματος και αεροσκάφος C-130.

Αναμένονται πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Διαδρομή της Καλαβρίας

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο φωτίζει εκ νέου τη «Διαδρομή της Καλαβρίας», όπως ονομάζεται το μεγάλο και ριψοκίνδυνο ταξίδι από την Τουρκία απευθείας στην Ιταλία. Το επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, αντί του σύντομου περάσματος στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, υπό τον φόβο να επαναπροωθηθούν παράνομα.

Δείτε το βίντεο του 24MEDIA LAB:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα