Πυροβόλησαν τρανς κοντά στην Τροχαία Αττικής και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Protest rally organized by LGBT organisations against the new anti-racist bill. Athens, September 5, 2014 /       LGBT     . , 5 , 2014
Protest rally organized by LGBT organisations against the new anti-racist bill. Athens, September 5, 2014 / LGBT . , 5 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Επίθεση με όπλο κατά τρανς γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, κοντά στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής, άγνωστος εύσωμος άντρας ηλικίας 35-40 ετών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, τρανς γυναίκα που περνούσε από το σημείο.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει πως θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για τη καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους με έδαφος τη ταυτότητα φύλου, καθώς τα κρούσματα τρανσφοβικών επιθέσεων πολλαπλασιάζονται - πρόσφατο το περιστατικό επίθεσης στην Ευβοια- και όπως καταγράφηκε προ ημερών στην ετήσια έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, είναι ιδιαίτερης σκληρότητας.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών:

"Περί ώρα 6.00-6.10 το πρωί, στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης κοντά στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής, άγνωστος εύσωμος άντρας ηλικίας 35-40 ετών όταν αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά του τρανς γυναίκα, την εξύβρισε αποκαλώντας τη "τραβέλι", εκείνη του ανταπάντησε υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της, και στη συνέχεια χωρίς να καταλάβει πώς καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα, την πυροβόλησε στα πόδια, στους μηρούς και κοντά στα γεννητικά όργανα, πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο.

Η τρανς γυναίκα έφτασε τρομοκρατημένη και αιμόφυρτη στην είσοδο της Τροχαίας όπου γυναίκα αξιωματικός της Τροχαίας προσπάθησε να τη συνεφέρει, της προσέφερε νερό και τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της τρανς γυναίκας, η συμπεριφορά των αστυνομικών της Τροχαίας υπήρξε υποδειγματική.

Μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας στη χειρουργική κλινική όπου της καθάρισαν και αφαίρεσαν τα θραύσματα από τα σκάγια και νοσηλεύεται. Όπως ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΔ που έσπευσαν στο νοσοκομείο αφού πληροφορήθηκαν την επίθεση, θα νοσηλευτεί όσο χρειαστεί, θα γίνουν επαναληπτικές εξετάσεις καθώς και αξονική τομογραφία, για να διαπιστωθεί αν έχουν αφαιρεθεί τα θραύσματα πλήρως. Παράλληλα, η τρανς γυναίκα έδωσε κατάθεση σε αστυνομικό και πλήρη καταγραφή της επίθεσης".

Το Σωματείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσης κατά τρανς ατόμων, και ξεκαθαρίζει ότι θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για τη καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους με έδαφος τη ταυτότητα φύλου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό:

"Η καινούργια επίθεση σε μια τρανς γυναίκα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής συνιστά ένα καινούργιο ανησυχητικό περιστατικό σε μια μακριά αλυσίδα στοχοποίησης των τρανς ανθρώπων που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Το περιστατικό αυτό είναι μέσα σε λίγες ημέρες το δεύτερο πολύ βίαιο όπου χρησιμοποιείται όπλο για την επίθεση.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην τρανς κοινότητα και και καλούν την ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει όλα τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, να προωθήσει προγράμματα αντιμετώπισης του ρατσισμού εναντίον τους και φυσικά να προχωρήσει στην εύρεση και την αυστηρή τιμωρία του δράστη".

Φωτογραφία: sooc.gr

SHARE:

24Media Network