Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο – Νέος γύρος συγκρούσεων στη Δ. Αττική

Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο – Νέος γύρος συγκρούσεων στη Δ. Αττική
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να "διαλύσουν" ομάδα Ρομά και αυτοί πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον τους. Στα Μέγαρα έκαψαν όχημα και στο μικρό Σχιστό έστησαν πύρινα οδοφράγματα.

Νέος γύρος εντάσεων με Ρομά σημειώνεται και το βράδυ της Πέμπτης (08/12) στην Δυτική Αττική, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη από όπλο αστυνομικού.

Στον Ασπρόπυργο αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν επί της Λ. Διυλιστηρίων για να απωθήσουν συγκεντρωμένους Ρομά και πυροβόλησαν με καραμπίνες εναντίον τους, ευτυχώς δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί. Το περιστατικό έγινε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Συγκεντρωμένοι Ρομά στα Μέγαρα, έβαλαν φωτιά και έκαψαν αυτοκίνητο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού και πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στον (Βόρειο παράδρομο ΝΕΟΑΚ) από το 39ο έως το 42ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω από το ύψους της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου έως την Λ. ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο μικρό Σχιστό στον Κορυδαλλό, από νωρίτερα ομάδα νεαρών Ρομά είχε στήσει πύρινα οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων επί της οδού Ποταμού, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία προσωρινά, ενώ πλέον ο δρόμος έχει και πάλι ανοίξει.

Στην Αστυνομία επικρατεί προβληματισμός ειδικά για την αυριανή ημέρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου οι Ρομά έχουν απευθύνει κάλεσμα και αναμένεται να υπάρχει αυστηρή αστυνομική παρουσία και μέτρα.

Επτά συλλήψεις από την ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς σε ολόκληρη την Δυτική Αττική, έγιναν 7 συλλήψεις για ναρκωτικά, 4 προσαγωγές και 25 κατ’ οίκον έρευνες. Σημειώνεται ότι παρά τον αριθμό των ερευνών δεν εντοπίστηκαν όπλα, κάτι που δείχνει ότι έχουν την δυνατότητα να τα κρύβουν με επιμέλεια αφού τα βγάλουν και τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση, πρωινές ώρες σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επιχείρησης:

  • πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε -25- οικίες
  • συνελήφθησαν -7- άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
  • προσήχθησαν -4- άτομα

Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα