Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες η 49χρονη

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες η 49χρονη
Μεταγωγή της 49χρονης εικαστικού που πυροβόλησε στο Χαλάνδρι τον οδοντίατρο INTIME NEWS

Απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγής ανηλίκου και παράνομη οπλοχρησία είναι μερικές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η 49χρονη εικαστικός. Ποινική δίωξη σε βάρος της 49χρονης εικαστικού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα. Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει.

Αντιμέτωπη με βαρύτατες πράξεις είναι η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε στο Χαλάνδρι τον οδοντίατρο.

Σε βάρος της ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Ιωάκείμ Κασσωτάκη ποινική δίωξη για:

  • απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,
  • παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση,
  • παράνομη οπλοχρησία,
  • ενδοοικογενειακή απειλή και
  • απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της 49χρονης – Τι κατέθεσε η κόρη της

“Άρπαξε επί πέντε χρόνια και βίαζε την κόρη μου και ο εισαγγελέας ανηλίκων δεν έκανε τίποτα. Στις 10 ήμουν στον υπουργό Δικαιοσύνης και έκανα αναφορά” είπε η 49χρονη μπαίνοντας στο γραφείο του ανακριτή.

Στη συνέχεια, προχώρησε στον ισχυρισμό ότι πήγε για να μιλήσει με το θύμα της επίθεσης παρότι βρίσκονταν σε ισχύ ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της και πάνω στον τσακωμό και την συμπλοκή, πήρε το όπλο από τον γιατρό και τον πυροβόλησε, προχώρησε η 49χρονη.

Από το σημείο των πυροβολισμών στο Χαλάνδρι ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ισχυρισμός που φαίνεται ψευδής, καθώς την καίει η κατάθεση της 12χρονης κόρης τους, μπροστά στα μάτια της οποίας συνέβησαν όλα, όταν επέστρεψε με τον πατέρα της από το σχολείο.

Το ανήλικο κοριτσάκι που εξετάστηκε από παιδοψυχολόγους της Αστυνομίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η μητέρα της τους επιτέθηκε, εκείνη έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε σε βάρος του γιατρού και αποπειράθηκε μάλιστα να αρπάξει το παιδάκι, το οποίο αντιστάθηκε σθεναρά και της ξέφυγε.

Το θύμα δέχτηκε πυροβολισμούς στον θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τον μηρό και αφού υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στο Νοσοκομείο «Γεννηματά», παραμένει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο αυτοκίνητο της δράστιδος βρέθηκαν μαχαίρια, μία τράπουλα «Ταρω» και το περίστροφο το είχε ρίξει στον δρόμο απ’ όπου το μάζεψαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν.

Μεταγωγή της 49χρονης εικαστικού που πυροβόλησε στο Χαλάνδρι τον οδοντίατρο INTIME NEWS

 

Τι είπε η σύζυγος του γιατρού

Όσα βίωνε τα τελευταία χρόνια η οικογένεια από την 49χρονη εικαστικό, αποκάλυψε στις τηλεοπτικές κάμερες η Αγγλίδα σύζυγος του γιατρού που δέχθηκε τους πυροβολισμούς της Πέμπτη στο Χαλάνδρι και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, η οικογένεια δέχονταν συνεχώς απειλές. Παρά το γεγονός οτι υπήρχαν αποφάσεις τόσο για την επιμέλεια του παιδιού όσο και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της, εκείνη συνέχιζε να ενοχλεί την οικογένεια ενώ σύμφωνα με την ίδια στο παρελθόν η 49χρονη είχε απειλήσει με το πιστόλι της ακόμα και τη 12χρονη κόρη της.

Ανέφερε επίσης οτι χθες το πρωί γείτονες την είχαν δει να περιφέρεται στην περιοχή ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα συνέβαινε. Είπε ακόμη οτι αν βρισκόταν και η ίδια στην είσοδο της πολυκατοικίας θα δεχόταν κι εκείνη τα πυρά της 49χρονης.

H πολυκατοικία όπου η 49χρονη πυροβόλησε τον 68χρονο Eurokinissi

Το παιδί σύμφωνα με τη σύζυγο του γιατρού φοβόταν τη μητέρα του ενώ σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι αστυνομικοί μετά την απόπειρα δολοφονίας η 49χρονη επιχείρησε να πάρει μαζί της το κορίτσι όμως αυτό έμεινε δίπλα στον αιμόφυρτο πατέρα του μέχρι την στιγμή που έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης (12/11) έξω από το σπίτι και το ιατρείο του 68χρονου οφθαλμίατρου στην συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Φιλικής Εταιρείας, στο Χαλάνδρι.

Η 49χρονη είχε στήσει καρτέρι στον άνδρα με τον οποίο είχε αποκτήσει μία κόρη, σήμερα 12 χρόνων.

Μόλις ο γιατρός παρέλαβε την ανήλικη κόρη τους από το σχολείο και την πήγε στο σπίτι, η γυναίκα εμφανίστηκε και επιτέθηκε στον πρώην σύντροφό της, τον οποίο πυροβόλησε με ένα περίστροφο, τουλάχιστον δύο φορές μπροστά στα μάτια του κοριτσιού.

Από το σημείο των πυροβολισμών στο Χαλάνδρι ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο και η γυναίκα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους πρώτους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Η 49χρονη είχε χάσει την επιμέλεια του παιδού από τον οφθαλμίατρο, ο οποίος το μεγάλωνε μαζί με την Αγγλίδα σύζυγό του, ενώ ήταν συνεχείς οι εντάσεις μεταξύ τους, αλλά και οι δικαστικές διαμάχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 49χρονη λέει συνεχώς ακατάληπτες φράσεις στους αστυνομικούς και ισχυρίζεται διάφορα για τη σχέση της με τον γιατρό και τη συμπεριφορά προς το παιδί τους.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες σχετικά με το πώς η αλλοδαπή βρήκε το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα