Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Συγκρούσεις Ρομά με την αστυνομία – Στις φλόγες κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Συγκρούσεις Ρομά με την αστυνομία – Στις φλόγες κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο
Φωτιά στο λεωφορείο στο Μενίδι FACEBOOK

Ένταση με οδοφράγματα και φωτιές κατά τις διαμαρτυρίες Ρομά για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό. Φωτιά σε λεωφορείο στο Μενίδι, στις φλόγες κατάστημα ελαστικών στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Μήνυμα του 112 στους κατοίκους Ασπροπύργου.

Τεταμένη και σήμερα η ατμόσφαιρα σε διάφορα σημεία της χώρας με ομάδες Ρομά που προκαλούν επεισόδια, διαμαρτυρόμενοι για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 9 το βράδυ ομάδα ατόμων διέρρηξε κατάστημα ελαστικών επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ 120 και αφαίρεσαν ελαστικά. Λίγο μετά και λίγο πιο κάτω, ομάδα Ρομά έστησε πύρινα οδοφράγματα στον δρόμο με ελαστικά και έκλεισε την κυκλοφορία, ενώ μοιραία εικάζεται πως οι δράστες της διάρρηξης είναι οι ίδιοι που πήραν τα ελαστικά για να τους βάλουν φωτιά. Η Πυροσβεστική προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό.

Λόγω της καύσης των πλαστικών και των επικίνδυνων καπνών που εκπέμπουν, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, να καταφύγουν σε κλειστό κτήριο.

“Αν βρίσκεστε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα”, γράφει το μήνυμα του 112.


Επίθεση σε αστικό λεωφορείο πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στη συμβολή των οδών Φυλής και Ιουστινιανού, στο Μενίδι ενώ στο σημείο μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στα Μέγαρα για περίπου μία ώρα έκλεισαν την Νέα Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα από το 39ο χλμ. έως το 42ο και πέταξαν και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πλέον έχουν αποχωρήσει και ο δρόμος ξαναδόθηκε στην κυκλοφορία.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην εκτέλεση των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, αφού νωρίτερα ομάδα Ρομά πέταξαν πέτρες στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου σε διερχόμενο επιβατικό συρμό του Προαστιακού και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τυχόν τραυματισμοί.

Αποχώρησαν από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, τα περίπου 50 άτομα τα οποία διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου. Μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει οι διαμαρτυρόμενοι σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Δημητρίου.

Οδοφράγματα στήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας στην Χαλκηδόνα. Παράλληλα σημειώνονται επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κοντά στον καταυλισμό του Δενδροποτάμου.

Νωρίτερα το βράδυ ομάδες Ρομά έκλεισαν και την Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος του Αριοχωρίου Μεσσηνίας, πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς και άναψαν φωτιές στον δρόμο, όμως πλέον έχουν αποχωρήσει.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Ηλεία, στη Γαστούνη στην ΕΟ Πατρών Πύργου, η οποία έχει πλέον ανοίξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα