Ρόδος: Σε "θολά νερά" η έρευνα για τυχόν βιασμό 8χρονης στη Ρόδο

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. SHUTTERSTOCK

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την έρευνα σχετικά με την καταγγελία για βιασμό 8χρονης στη Ρόδο. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, τι προκύπτει από την παιδοψυχολόγο.

Σε πρώιμο στάδιο και με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την έκβαση της, βρίσκεται η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν από την 11η Οκτωβρίου 2021 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, για τυχόν διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων με θύμα ένα 8χρονο παιδί.

Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου έγινε, ειδικότερα, μια ανώνυμη καταγγελία, λίγων γραμμών, στην οποία εμφανιζόταν το κοριτσάκι μέλος πολυμελούς οικογένειας ως θύμα βιασμού.

ADVERTISING

Απεστάλη άμεσα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου παραγγελία για τη διερεύνηση του συνόλου σχεδόν των σεξουαλικών εγκλημάτων με συνημμένη την ανώνυμη καταγγελία και ακολούθως οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία της και μετέφεραν το παιδί για έλεγχο στην ιατροδικαστική υπηρεσία και ακολούθως για προσωρινή φύλαξη και φροντίδα στην παιδιατρική κλινική.

Ακολούθησε έκδοση διάταξης της κ. Εισαγγελέως για την αφαίρεση προσωρινά της επιμέλειάς της από την μητέρα της και την ανάθεση της σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

Ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με το dimokratiki.gr,απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα όμως ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Λόγω νοητικής στερήσεως του παιδιού η εξέταση της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική.

Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης καθώς και η ταυτότητά του.

Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει αρμοδίως τι έχει συμβεί.

Ομοίως δεν υπήρξαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα διαφωτιστικές και οι λοιπές παράλληλες έρευνες που διεξήχθησαν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα φέρεται να έχει ομοίως νοητική στέρηση και ότι μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της, είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Είχαν αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών ουσιαστικά οι γονείς της.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή ιατρού ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την έρευνα, ενώ το όλο θέμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας έχει προσλάβει διαστάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βιασμός, Παιδική κακοποίηση
SHARE:

24Media Network