Ρομπόλης: Η μη περικοπή των συντάξεων δεν υπονομεύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού

Ρομπόλης: Η μη περικοπή των συντάξεων δεν υπονομεύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού
Ο Σάββας Ρομπόλης

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, ο ομότιμος καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, βρέθηκε στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6.

Στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Σκληρό ροκ επί 2”, με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου, βρέθηκε ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, άριστος γνώστης του ασφαλιστικού και πρώην επιστημονικός διευθυν δ/ντης ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή το νέο του βιβλίο “Η Οδύσσεια της Ελληνικής Οικονομίας”.

Ο κύριος Ρομπόλης αναφέρθηκε στην περικοπή των συντάξεων, για την οποία τόνισε: “Αποδείξαμε (μέσω του βιβλίου) ότι οι ισχυρισμοί του ΔΝΤ δεν ήταν σωστοί αφού δεν υπονομεύεται ούτε η ανάπτυξη ούτε η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού” και πρόσθεσε πως από το 2010 έχουν γίνει 27 περικοπές στις συντάξεις με τους συνταξιούχους να έχουν χάσει συνολικά 63 δις. Σημείωσε ότι με το PSI του 2012, τα ταμεία έχασαν 12,5 δις.

Ο ομότιμος καθηγητής εξήγησε ότι η 8ετία της κρίσης επηρέασε και το δημογραφικό, και συγκεκριμένα τόνισε πως το 2009 αντιστοιχούσε 1,5 παιδιά ανά γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία και σήμερα 1,3. Οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους και με βάση τη μελέτη το 2070 η χώρα θα έχει 7,7 εκατομμύρια κατοίκους: 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, 2,5 εκατομμύρια ενεργό πληθυσμό και 2,7 εκατομμύρια παιδιά έως 14 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα