Ροζ Πανσέληνος: Απόψε το πρώτο φεγγάρι της Άνοιξης – Από πού πήρε το όνομά της

Ροζ Πανσέληνος: Απόψε το πρώτο φεγγάρι της Άνοιξης – Από πού πήρε το όνομά της
Ροζ Πανσέληνος iStock

Το πρώτο και εντυπωσιακό ολόγιομο φεγγάρι της Άνοιξης, γνωστό και ως "Ροζ Πανσέληνο" θα έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν στον ουρανό όσοι μείνουν ξύπνιοι το βράδυ της Τετάρτης (05/04).

Απόψε αναμένεται να φωτίσει τον ουρανό το πρώτο ανοιξιάτικο φεγγάρι, γνωστό και ως “Ροζ Πανσέληνος” ή “Πασχαλινό Φεγγάρι”, το οποίο αναμένεται να είναι πιο λαμπρό στις 12:37 το βράδυ της Τετάρτης (05/04).

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Time and date, η πανσέληνος του Απριλίου πήρε το όνομά της από τα ροζ αγριολούλουδα phlox που είναι ενδημικά της Βόρειας Αμερικής και συχνά ανθίζουν τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το Farmers’ Almanac, τα αγριολούλουδα αυτά προσελκύουν πεταλούδες που προαναγγέλλουν την άφιξη της άνοιξης.

«Η πανσέληνος του Απριλίου θα μοιάζει με άλλες πανσελήνους», δήλωσε στο CNN ο Δρ Νόα Πέτρο, επικεφαλής του εργαστηρίου πλανητικής γεωλογίας, γεωφυσικής και γεωχημείας της NASA. «Ωστόσο, κάθε πανσέληνος μας δίνει την ευκαιρία να δούμε μια όμορφη Σελήνη και να αρχίσουμε να την παρατηρούμε καθώς διανύει τις φάσεις της. Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ξεσκονίσουν τα κιάλια ή τα τηλεσκόπιά τους, να κοιτάξουν προσεκτικά τη Σελήνη, να προσπαθήσουν να δουν τα διαφορετικά χρώματα (τις φωτεινές και τις σκοτεινές περιοχές) και να αναγνωρίσουν ότι αυτές οι διαφορές αντανακλούν διαφορετικές συνθέσεις πετρωμάτων».

«Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν τη Σελήνη, θέλω να σκέφτονται όχι μόνο ότι είναι ένας κοντινός γείτονας στο διάστημα, αλλά ότι είναι η όγδοη ήπειρος της Γης», είπε ο Πέτρο.

Αναφερόμενος στο σεληνιακό πρόγραμμα Artemis της NASA, πρόσθεσε: «Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε αστροναύτες πίσω στη Σελήνη, καθώς και πολυάριθμες ρομποτικές αποστολές στην επιφάνειά της. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ πολύ συναρπαστικά για τη σεληνιακή επιστήμη!», τόνισε ο Πέτρο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα